Träning

På Optimal Fysik har vi många olika typer av träningstjänster. Vi jobbar alltid utefter dina mål och förutsättningar. Ta din träning till ett nytt nivå på Optimal Fysik!

Korrektiv träning

Våra Korrektiva Tränare hjälper dig att t ex förbättra ett felaktigt rörelsemönster, rehabilitera en skada, eller bygga upp din stabilitet ifrån grunden, vilket kan ta dig närmare mot ditt unika träningsmål, Våra korrektiva tränare har flera vidareutbildningar som gett dem kunskaper i att förstå hur människans kropp fungerar från grunden, vilket ofta ger mycket goda och snabba resultat när det kommer till rehabilitering De jobbar ofta i nära samarbete med våra terapeuter, vilket gör behandlingen och rehabiliteringen optimal.

Prestationsträning

Våra Prestationstränare har flera vidareutbildningar som de kombinerar med sina erfarenheter från olika elitidrotter, som t ex hockey, fotboll och tennis. Varje besök hos våra prestationstränare börjar med en Rörelseanalys eller Screening, som ger kunden en unik utvärdering om deras förutsättningar, svagheter och styrkor. Du får ett skräddarsytt träningsprogram som utgår helt efter dina förutsättningar och mål, där periodisering av träningen också är en viktig del. 

Rehabilitering

Träning och behandling efter skada.
Vi jobbar med Functional Range Systems. Grunden är en Functional Range Assessment där man undersöker och bedömer grundläggande ledkapacitet och funktion. Därefter blir man mer specifik vid undersökning av mjukdelar för att se ifall det finns specifika interventioner som behövs för att återställa normal funktion i området. Sedan används träningsprinciperna från FRC för att utöka kapaciteten och förbättra kontrollen över dina leder så att du har bästa möjliga förutsättningar för att göra det du vill besvärsfri.

Löpcoach

Vi anpassar alltid träningen efter dina önskemål. Men vanligen är första passen mycket löpteknikträning för att hitta ett lätt, hållbart och skönt löpsteg på platten, uppför och nerför. Passen innehåller återkommande löpteknik, löpskolning, löpstyrka, fartlek och intervaller efter dina förutsättningar och mål. 5 tillfällen är ett bra alternativ för att få uppföljning och kunna utveckla teknik i den takt din kropp tillåter. Syftet är att lyfta din löpning, hitta glädje och motivation till att löpträna och såklart att utvecklas! Innan första passet, får du svara på frågor om dig som löpare. Din bakgrund och träningserfarenhet samt dina mål och önskemål. 

Uthållighetsträning

Träna och tävla konditionsidrott med oss! Sporter som triathlon, swimrun och få induviduella träningsprogram.

Träna med Tot Endurance här!

Övingar för din träning här!